Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

måltiden

inga superlativer för att sälja dig billigt
jag vidrör bordet, duken, brödet
du är stor, inte mer

inte heller mindre: låt mig känna
med fingret mot den skrovliga ytan, mot linnet, mot ärren
ditt storslagna Bortom tar plats nära här

det vi smakar är din trötthet
det vi dricker är din kamp
det vi genomgår som rening är det nederlag du vann

vad vi säger räcker inte för att göra dig mer sann
det är för att vi är vi som du blev du




Fri vers av Marta
Läst 452 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-02-20 20:41



Bookmark and Share


  cilax VIP
oj, vad vackert. En reflektion: diktjaget helt åsidosätter sitt egna jag, bara diktdu får plats. liksom
2012-02-29

  Katasterismi
Allt, men
de tre sista raderna -

åh.
2012-02-22
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta