Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Låt mej kyssa och hela din skenande skräck och fasa



Du ligger i sängen och skakar av ångest och skräck


Du är så besviken på de så kallade medmänniskorna

Världen är så sjuk och onaturlig och den står dej upp i halsen

Du drömmer om att äntligen få lämna jordelivet och dö

Du längtar efter ditt sanna jags gigantiska ömhet

och efter allt det där som inte kan vakna i dej i detta livet

För i den metafysiska dimensionen har inte kärleken vunnit

Även där segrar mörkret och rädslan och egoismen

Endast i poesin och konsten kan människan finna befrielse

Gud är handlingsförlamad och stum och förfärad över

helvetet på jorden, och ångrar att han/hon skapade människan

Du ligger i sängen och kvider och skakar och jag håller dej

i min famn och försöker trösta och lugna dej som så många

gånger förr

 

Vi gråter tillsammans och äntligen strömmar miraklet fritt

i våra plågade väsen, att älska är att vilja och hålla ut

inför mörker och dimmor och lögner och illusioner,

och slutligen nå paradiset, som finns under smärtan och mörkret.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-02-26 20:30



Bookmark and Share


  alvan
Vackert om det smärtsamt förvirrade i att stundom vara. Sista stycket bäddar om så skönt!
2012-02-26
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP