Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snöbollen är kastad. Om även du hakar på, kanske den kommer i rullning och blir en fin snögubbe!




Svensk mikropoesi på Twitter. Häng med!

Vad är Twitter?

Twitter är ett av de populäraste nätverken på internet (jämte facebook).

Twitter specialiserar sig på korthet: Ett meddelande kan vara upp till 140 tecken långt. (En biografi kan vara upp till 160 tecken.)

I dessa begränsningar ser jag en utmaning / möjlighet att leka med mikropoesi:

140 tecken bör ju räcka en bit:
Haiku, aforismer, 100 tecken, sexordsnoveller;
Kanske någon tanka eller limerick också kan få rum...

Läsa

  • Gå till https://twitter.com/mikropoeten för att läsa texter jag skrivit själv, eller som jag sett och sedan skickat vidare (re-tweet).
  • Gå även till https://twitter.com/MikroPoeten/mikropoesisv för att läsa texter av de twitteranvändare jag inkluderat i listan för svensk mikropoesi.
  • Om du skapar en egen inloggning på twitter, så kan du enkelt följa både mig och prenumerera på listan på ett och samma ställe. Då kan du dessutom enkelt kommentera olika inlägg och fylla på med andra användare och kanaler som du tycker är läsvärda.

Visa

Om du har en egen wordpress-blogg (wordpress.org eller wordpress.com) så kan du enkelt aktivera en s.k. widget i marginalen med de senaste twitter-inläggen från https://twitter.com/mikropoeten. Kolla högermarginalen på ljusetkommer.se, så ser du ett exempel.

Skriva

Skriv något! Viktigt, Roligt, Allvarligt, Galet, Underfundigt (eller allt på en gång). Bara det är på svenska, högst 140 tecken långt och inom ramen för vett och etikett, så är det välkommet.

  1. Skapa en egen inloggning på Twitter
  2. Följ Mikropoeten
  3. Hör av dig till mig, så att jag kan följa ditt konto. Enklast är att svara på något tweet från https://twitter.com/mikropoeten. När vi väl följer varandra, så går det att skicka direktmeddelanden, som inte visas för allmänheten.
  4. Om du avser att bara skriva poesi (Jag har t.ex. en annan inloggning för icke-poesi, tobi_f), så lägger jag gärna till dig i listan https://twitter.com/MikroPoeten/mikropoesisv. (sv är förkortningen för språket svenska.)

Jo, en sak till: Twitter ignorerar radmatningar. använd snedstreck som avdelare i stället.

----------------------------------------
Pst! Du har väl inte missat mina korta lektioner i HTML för poeter?
HTML för poeter. Del 1 - Grunderna
HTML för poeter. Del 2 - Video
HTML för poeter. Del 3 - Länkar
HTML för poeter. Del 4 - RSS

 




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Läst 486 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-07 14:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Tor-Björn Fjellner (Mr T)