Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ank skrev texten 'kunskap är lärdom'. Själv nöjde jag med att kommentera med denna kortfattade formulering.


Kritik på en text (1044) Det allra bästa med kärlek





I en skola är ett äpple plus ett päron
två frukter. Men frukten av kvinnan
och mannen i ett äktenskap kan bli

så många som en, två, tre, fyra, fem
eller elva fikon, äpplen, päron, blåbär
samt bananer. Hur går det ihop och

vilken skola i vardagspsykologin tillhör
denna senare lärdom, det är sannerligen
frågan. Utom äktenskapet, exempelvis

i en sådan kärnfamilj där kärnhuset har
fler än två kärnor... kan det bli litet hur
som helst. Det är det som är så upp

rörande med just äpplet, som anspelar
på att sitta inne med kunskapen. De
som kan räkna till fler än två kärnor

måste se i syne helt enkelt. Den som
bitit i ett surt äpple måste i misshugg
ha bitit i en citron. Sedär svaret på

mänsklighetens stora fråga. Svaret är
inte alls, som så många förletts att tro, 42.
Nej, svaret ligger närmare till hands än så.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-10-22 12:11



Bookmark and Share


  queenia
Fruktsallad bjöds vi på och jag ler! Mycket finurligt skrivet!
2013-10-22
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP