Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilsen

Det finns ett tempel
En värld därute
Du har döpt den till vad du ser framför dig
Är det dina inre känslor som avspeglar sig?
Varthän du går står allting stilla
Ingen ser dina fotspår i gyttjan
De ensamma träden är döda
Solens strålar har fått nog
Har du funnit ett nytt namn nu?
Stilla tar du av dig alla känslorna
Kastar dem omrking dig
Beslutar dig för att börja om
Nej avsluta först.
Hur kan man bestämma ord för ord vad känslan står för?
Du letar och söker
Men du finner inte
För det finns inga svar.
Hon och han, vilka var de?
Funderade du ens innan du tog beslutet?
De var kanske lyckliga
Varför såg du inte det innan?
Är du lycklig just nu?
Gå. Gå din väg.
Nej, spring.
Spring tills benen inte längre klarar av att bära dig.
Se dig aldrig om igen
Farväl,
eller ska vi säga på återseende imorgon någonannanstans?




Fri vers (Fri form) av Hannie Backlund
Läst 163 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-08 19:47



Bookmark and Share


  Lisa Höglund
Jag får upp bilder av en värld som är död och av en person som står i den världen. Personen i fråga har mördat två personer eller på annat sätt förstört ett förhållande mellan dem. Den döda naturen återspeglar hans/hennes känslor...

Det är vad jag får känslan av att den handlar om, haha :) Gillar att handling blandas med uppmaningar och miljöbeskrivningar, blir som en liten berättelse i diktform. Jättevacker och berörande! <3
2012-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Hannie Backlund
Hannie Backlund

Senast publicerade
Blodsvamp
Årstid
Vilsen
Arthas
* Se alla