Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Som vanligt är det inte mitt liv som avhandlas i brevfilmen och som stand-in för den som skrev brevet har jag hyrt in en annars arbetslös skådespelare, som här får ge röst åt den som brevet handlar om. Här (ned)tecknat i pusselform.


Fragment av ett liv








Jag rymde redan i tidig ålder
från hemmet
såväl som den övriga verkligheten.
In i dagdrömmeri
och böckernas underbara värld.

***

Jag är ungefär lika rolig privat
som när jag inte är det.

***

Man skall som jag, inte äta
sötsaker när man som jag
har diabetes, sade flickan
och tog som jag, en chokladbit till.

***

Jag har mye hellre boken
'Tusen och en natt'
som min bibel, än bibeln.
En bok i mer än två delar också den.

***

Det är alltid en lika dålig idé
att slå vad med sig själv.
Hur det än går kan man
bara förlora till hälften.
Liksom bara vinna till hälften.
Till vad kan jag väl ha
en halt häst i så fall?

***

Livet är som att ha en
(ret)sticka i fingret.
Det är först när man är död
som stickan lossnar
och tar sig ut.
Men då är det i senaste laget.



(Texterna har legat till sig i utkast sedan 2012 03 14)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 38 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2024-01-13 17:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP