Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

den första morgonen, den 7:e dagen

Gryningsljus tränger genom
Skira ögonlock
Fjärilslätt sömn ger
Strax vika

Nakna fötter tassar lätt
På grova tiljor
Medan säden jag ruvat
Under natten
Sipprar sakta bildar
Tunna rännilar på
Insidan av mina lår

Morgonbleka solstrålar
Förvandlar dagg till
Diamanter
Bland vilka katten jagar
Bevingade villebråd

Den första morgonen
Den sjunde dagen...




Fri vers av redler
Läst 175 gånger
Publicerad 2006-01-26 23:20



Bookmark and Share


  Carola Jeryd
Jag är betagen. Ett underbart språkbruk och bara så naket - men på inget vis för mycket. En oerhört målande beskrivning. Känns som att jag nästan objektivt kan se in i rummet -är där. Tack för härlig läsning!
2006-01-27
  > Nästa text
< Föregående

redler