Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här får man tänka sig att tvenne parter har kommit ihop sig om något och att minst en av dessa har försökt sig på att be om förlåtelse. Det är fullt möjligt att båda två har försökt sig på en sådan benparad, men det är också högst osäkert.


Bekännelsen





Ja, levde på hoppet gjorde ju
Patrick Sjöberg, så då kan ju
människorna göra det också.

Det där med förlåtelsen hör väl
kristendomen till och den osm
skall förlåta är väl Jesus då.

Men jag har aldrig pratat med
honom eller gud. Men med Gudrun*
har jag pratat och hon säger

att man inte skall ta allting på
så blodigt allvar. Jag brukar inte
ge folk 'syndernas förlåtelse', för

som jag ser det så ber folk om
ursäkt mest för att legitimera
att de gör fel igen. Sedan är det

ju så att när Anders felar mot
Gösta så är det Gösta som skall
ge Anders förlåtelse. Det osar

katt där tycker jag. Det är väl
den som felar som skall ge den
andra något? En klapp på axeln

eller några vänliga ord eller en
kram kunde vara på sin plats.
Du har givit mig en kram nu så

då bör udda kunna vara jämnt.
Det tycker jag nog och så pratar
vi inte mera om den kramen nu.

Varför den alls behövde delas ut
menar jag. Jag måste medge att
jag inte riktigt minns vad vi har

tjafsat om här. Men det kan då
också göra mest detsamba.
Vänliga hälsningar fra migas

(oläslig namnteckning)


*(Gudrun är guds morsa, förstås.
Texten har legat i utkast sedan 2912 03 17)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 28 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2024-02-18 21:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP