Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fotingen är mitt eget påhittade versmått. Alla andra versmått är ju även dessa påhittade, så varför skulle då icke ett som lodjur kunna hitta på ett allez eget, säg? Replikdags. 'Är du som alldeles rysk, pojke?' 'Nä, nä, ja ä allt från Stockholm, jag'.


Det är allt stor konst - foting






Ja att se
på världen och
dess möjliga äventyr

poesi samt konst
det är stort.
Och det med

utan glasögon också.
Porslinsögon däremot, de
kan vara blanka

och vackra att
vackert se på.
Att tycka sig

se själen i
ett vackert porslinsöga
det är allt

stor konst det.
Själen i en
text däremot är

en som alldeles
annan sak. Oavsett
man är en

Bellman, en norrman
en tysk eller
som alldeles rysk.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2015-02-17 11:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP