Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som ger allt den har allt


Om du ger mig en dag ska jag ge dig en känsla av skuld,
Ska jag fylla ditt inre av all tidens olaga guld,
Ska jag hålla din hand och beskylla dig för min förlust
och förlora mig i dig för vindens sista pust.

Om du ger mig en dag ska jag visa de brott du begått,
Ska jag anhålla dig för de ting andra aldrig har fått,
Ska jag öppna din blick för de syner du aldrig har sett
och beslagta av dig de gåvorna du aldrig gett.

Om du ger mig din dag kommer du aldrig att få den åter.
Jag ska lämna hos dig de ropen som aldrig förlåter.
Ska jag tröst dig sen?
Aldrig mer,
Jag ska vara för mig,

och jag sitter i skuld för den dagen jag tog ifrån dig.




Bunden vers (Rim) av LisaH
Läst 319 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-03-24 22:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LisaH
LisaH