Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

[ FÖLJETONG ] Snillen spekulerar (röster i drontens huvud / hommage till James Joyce) - del 4




Flippat. Filippa. (Ny karaktär introduceras) Oj, här händer det saker när man vänder ryggen till i en sekund. Filippa? Reinfeldt? Vad gör hon här? Hon bor här ett tag. Hoppas det är ok. Har hon frågat först? Jag gav mig på din barndom däruppe, en parentesinflikning. Jo, hon frågar nästan varje dag. Flippat (frågar hon bara dig - inte mig?). Vad har jag gjort för dront? Hon skulle gärna fråga dig, men hon är lite blek (mörkrädd?) och skygg (skugglik? i de dunkla garderoberna). Hon skriver långa brev till dig hela kvällarna, men bränner dem med brännglaset, vågar inte slicka fast frimärkena på kuverten. Vad är hon rädd för där? Att de skall fastna? AJ! Precis vad jag skulle skriva, hann ju inte! Då blir hon munklös (som jag) och mynnar ut i klostermumlande nunnekardemummabullar (kumminbröd?) Kuvertbröd! Du är bäst. Punktslut. Blir genererad - en ny skapelse. OJ, fetstil (har jag gått upp ett par kilo?) Det är alla frimärken, tyngden ackumuleras i hörnen. Jo, har hört talas om det. (men nu är jag smal(are)igen). Hur gjorde du? Sprättade av dig kuvertet? (Åter till det halvnakna, hm?) Du verkar litet fixerad, det är andra? (tredje?) gången du återkommer hit (helflippat och halvnaket, liksom). Det är vad som säljer. Vad säljer? Frimärken? Nakna kuvertbröd? Ja, bland annat. Spottade ut frimärket som fastnat på tungan, btw. Men var det inte Filippa? Är du Filippa nu? Jag? Förvirrande. Vem är du? Levande charader (vem är jag - levande charader) Deja vu! Indeed. Hahaa. Ok, charader: vem föreställer jag nu? [ ? ] (där). Hmm.. svårt. Ofelia? Hahaaa. Vet inte, tänkte du skulle svara på det. Björne kanske! Kanske det. Var är magasinet då? Har han det kvar? Har inte sett Björne på år och dag. Han halade ned magasinet till hamnkvarteren, på ryggen (som en snigel). Sedan gick han till sjöss som fribytare. Sjöbjörne? och byter frimärken med västanvinden.









Övriga genrer av rökfyllda_nätstrumpor
Läst 262 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-04 07:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

rökfyllda_nätstrumpor
rökfyllda_nätstrumpor