Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Under min filt

I väntan på visdomen
lever jag mitt lilla liv
under en grå solkig filt

Fabricerar hoppfull glädje
och framtidstro
av lögnerna inom mig

Tittar upp och ser
verklighetens klara sanning
och gråter inombords

Det glädjefyllda barnet
måste dö inom mig
och insikten ta dess plats

Men jag har ingen vishet
förstår inte livet
och de ondas rätt

Så lögnerna ger hopp
en förljugen stund
i en förgrymmad värld

Vi ljuger nog alla
för att slippa se
all grymhet och vårt eget slaveri

Makthavarnas jakt
och förintelse
av mänsklighetens trygghet

De skapar kaos
hat och motsättningar
för att stänga våra hjärtan

Skjuter dig för en åsikt
torterar dig för din tro
livnär sig på vår rädsla

Så jag ligger under min filt
och väntar på visdomen
som kan förklara allt detta.....




Fri vers av Anneli Luoto
Läst 345 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-03 03:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anneli Luoto