Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Låter fullt rimligt

Sedan polisen fått möjlighet att ta betalt för insatser vid sport- och kulturevenemang börjar det kännas ekonomiskt för fotbollsklubbarna.

För AIK kostar de tre första matcherna på Råsunda i år cirka 345.000 kronor.

Paradoxalt nog innebär de ökade kostnaderna att klubben tvingas att dra ner på sitt eget säkerhetsarbete.

Vilket alltså leder till försämrad säkerhet...?

Själv har jag som skattebetalare ingen som helst lust att vara med och betala kalaset.

Lika lite som Newark-borna, som via skattesedeln fick pröjsa 1,3 miljoner kronor för polisens arbete i samband med Whitney Houstons begravning.

En kostnad motsvarande 5 procent av Newarkpolisens årsbudget.

"Jag tycker att det är helt absurt när folk samtidigt är arbetslösa och bostadslösa", säger Newarkbon Quincy Ruffin.

"Om de ville ta det så långt, göra så mycket, borde de själva betala för det." Syftandes på Houstons familjemedlemmar.

Låter fullt rimligt.

Lika rimligt som att de personer som skapar behovet av den massiva polisbevakningen vid fotbollsmatcherna bör tvingas att själva betala polisnotan.




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 186 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-07 12:45



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tack, helt rätt analys. Klubbarna ska fostra, sprida glädje och sportslighet. Finns åtskilliga andra ärenden för Polisen än att behöva hålla ordning på fotbollsbuset.
2012-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund