Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om vardagsmoralismen i vårt samhälle.....


En polygam vivör i vår bostadsrättsförening

Det bor en polygam vivör i vår bostadsrättsförening,
För grannarna i radhusområdet ger han livet en ny mening,
Genom att iaktagas av dessa genom infraröda kikare,
Har han gjort deras höstkvällar innehållsrikare,
Till hans närmaste grannar kvarterets puritaner vandra,
Och lyssna genom väggarna med stetoskop och hans liv klandra,
I deras gillestugor lyssnar de med indignation,
På ljuden som framstötes under var kopulation,
Från herren och hans damer som lever i polygami,
Och knäpper sina händer och säger: synd och usch och tvi,
Detta är Sodom och Gomorra enligt vår fromma mening,
Med en polygam vivör i VÅR bostadsrättsförening,
Sedan diricker de tillsammans kaffe och äter bullar,
Och rusar parvis pilska hem och knullar!

Det bor en polygam vivör i vår bostadsrättsförening,
Det gör att kvarteret behöver etisk rening,
För grannarna undrande på honom tittar avundsjuka fräsande,
Och varvar detta med from bibelläsande,
Och när man undrande ser det ruskar man knoppen,
Och undrar om de är torra och slaka uti snoppen,
So mot detta lustfyllda liv tager ton,
Och bannar och fördömer utan pardon,
Eller ägnar sig blott åt monogami,
Och kanske vid sidan blott ful fantasi,
Jagtycker livet måste ha en större mening,
För en polygam vivör i vår bostadsrättsförening,
Och uppträder då hellre som depraverad,
Än som puritan och indignerad!




Övriga genrer av Pehr Werz
Läst 213 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-08 19:06



Bookmark and Share


    Phantasos
Bra skrivet.
2012-04-08
  > Nästa text
< Föregående

Pehr Werz