Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Lyrisk sommardikt som är tänkt att tonsättas.


Du dansade på ängen - Ur Ävas sommarvisor

Det var en natt i juni
Jag var blott 16 år
På festen gick det illa
Mitt hjärta fick ett sår

Det var en natt i juni
Jag var blott 16 år
Drycker jag ej tålde
det var en sorgsen vår

Då gick jag hem längs vägen
och stannade ibland
Yr av vin och ensam
saknade en hand

Jag ville in och vila
i skogens ljuva tröst
Mitt väsen sökte mossan
Då hörde jag en röst

Så såg jag fötter sväva
i ringarna av guld
Du drack ur blomsternäva
och var som rået huld
Du törstade och släckte
med daggen så din törst
Min åtrå, ack du väckte
Ja, kärleken är störst

Du dansade på ängen
En älva lika vacker
som tio tusen flickor
Kom och visa mig ditt hår

Då gick jag hem längs vägen
mot stugans lugna vrå
men träffade en sägen
Det måste bli vi två




Bunden vers (Rim) av MobergsOrd
Läst 255 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-04-09 07:34



Bookmark and Share


    lenakarin
Vilken fin vers! Du målar svensk sommar älvor o sårbarhet..
2012-04-18
  > Nästa text
< Föregående

MobergsOrd
MobergsOrd