Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Krävs nog framför allt smartare förare

Väg- och transportforskningsinstitutet (VTI) anser i en rapport till regeringen att ett förbud mot att skriva sms och prata i telefon utan handsfree inte bör införas.

Bl a för att folk ändå inte håller sig till förbud.

"Vi har sett att det inte hjälper att ha en lagstiftning under körning", säger Katja Kircher, forskare på VTI.

VTI hoppas i stället på att ny teknik i allt smartare telefoner ska öka trafiksäkerheten.

Krävs nog framför allt smartare förare.

Som helt enkelt ger f-n i att skriva sms och prata i telefon medan de kör.




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 167 gånger
Publicerad 2012-04-11 17:14



Bookmark and Share


  Håkan Wiklund
Svårt för vissa yrkesgrupper att undvika att prata i telefon eller liknande medan de kör, men de använder som regel hands-free.
2012-04-16

  Ariana Vos
Om man är taxiförare då?
2012-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund