Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om pessimism och optimism. En blandning av sött och salt, varmt och kallt.


Pessimist Optimist, det vackra och det svarta

Pessimist ser allting svart.
Missar allt det vackra.
Ser endast allt det svarta.

Optimist ser allting glatt.
Missar allting som är svart.
Ser bara allt det vackra.

Mitt emellan är nog bäst.
Mellan svart och rött,
Allting som är surt och sött.
Regnbågens färger, en blandning av allt.
Blandning av allt som är sött och salt.

Aldrig bra att se allting svart,
att ljusan dag blir till mörker natt.

Att alltid se allting med glatt humör,
även om folk omkring dig dör.
Nej, mitt emellan
pessimist, optimist.
Livet är inte alltid trist.

Inte heller är allting glatt.
Ibland kan dagen bli till natt.

Nej mitt emellan dåligt och bra.
Det, det bästa borde va.

Var ledsen, känn sorg och medlidande,
men fastna inte där.
Gör roliga saker, fastän livet är “så där”.

Känn glädje och skratta,
Och lär dig det goda uppskatta.

Var en blandning av allt,
sött och salt.
varmt och kallt,
Så kan du klara allt!

Marie Andersson
Skriven 12 april kl. 21.25













Prosa av Marre Marie Lindblad (fd. Andersson)
Läst 292 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-13 14:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Marre Marie Lindblad (fd. Andersson)