Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En fasad att underhålla

Hur fort blir dagar döda?
Endast de som går i andras skor
kan två ensamma själar löda
samt ur aska hela din bror.

Hur lång är din resa i livet?
En resa av plåt och järn att sko,
du påtar de som är skrivet
- att ur luften bygga ditt bo!

När skall ditt nakna liv bekräftas?
I horisonten ser du strimman
den tänds ur det som skulle släckas
- att stävjas i den kalla dimman.

När skall Bore jorden släppa?
Med en svavelsticka bäcken tina,
kval att trä över skogens hätta,
med tallens krona logen pina.




Bunden vers (Annat versmått) av Georg Möller
Läst 164 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-15 02:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller