Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Barnet vill kröna mej till Man







Barnet, det slumrande, i mitt bröst

Längtar beröring och tröst

Längtar lek och lust

Saknar de oändliga sommardagarna

då passionen för livet ännu brann,

då allt ännu var möjligt

och kärleken var vaken

med nyfikna hungriga ögon

Barnet gråter och rasar över

min handlingsförlamning och ensamhet,

och vill ge all sin ömhet och lära den

vuxna jag; förtröstan och livsglädje;

vill få mej att gråta all sorg ut och bort;

önskar inget annat än att vreden

går igång med sin blixtmotor

Barnet vill kröna mej till Man.

 

 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-15 18:50



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Gillar!
2012-04-15

    ej medlem längre
Bli stark berörd av dess ord. Vackert och stämningsfullt.
2012-04-15

  marie-helene
Fint skrivet av en fin man...
2012-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP