Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mikroberättelser




Sju meningar

Glöm ej googla

När Nils Axelvärn en oåterkalleligt varm dag under en branschkonferens på Frostavallen i början av juni återsåg sin ungdoms evinnerligen djupt saknade tonårsförälskelse för första gången på över tjugofem år, ångrade han att han inte googlat på hennes namn tidigare så att han hade kunnat vidta åtgärder för att slippa att möta henne.

 

En bagatell som fattas

Lina Gyllenhage var sprickfärdigt övertygad om att hon var den svenska litterära parnassens moderna motsvarighet till Selma Lagerlöf så varför då spilla tid på att skriva romaner?

 

Ännu en bagatell som fattas

Med oändlig lätthet skulle Gösta Lillizen kunna bli vår tids Mozart men han ville ha större utmaningar än så innan han lärde sig spela piano.

 

Farmor Gundas visshet

Vad Gunda Brackefnez i sin gamla förvirrade hjärna skadeglatt intill bristningsgränsens fnoskighet längtade efter och häxaktigt i sitt inre skrockade över var att inom rimlig tid bli farmorsmor till ett utomäktenskapligt barnbarnsbarn så att hennes eget bittra öde som ogift mor skulle ingå i hennes favoriter i repris - för det kunde dom ha!

 

Innelyckta fåglar

När alla andra på radhusområdet passade på att hacka i rabatterna, arbeta ner jord i dem och lufta gräsmattorna första riktigt varma dagen i april, låg Gulle och Mulle kvar i sängen hela dagen och älskade vilt och djuriskt i takt med hackornas krafsande och kajornas småprat i skorstenen.

 

Sanningen har konsekvenser

Harald Hubertfors visste bortom allt rimligt tvivel att man inte kan nå sanningen enbart genom att förneka lögnen, varför han för säkerhets skull fortsatte ljuga ohämmat utan att skämmas, tills sanningen hann ifatt honom på vita duvors vingar.

 

I väntan på ett sms

Jag sitter här och väntar på ett sms som – om allt går enligt planerna – skall innehålla en magisk besvärjelse för tidsresor, och när sms:et plingat till skall jag uttala besvärjelsen för att göra min första tidsresa bakåt i tiden och skicka sms:et till mig själv.

 




Prosa av Algotezza VIP
Läst 247 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-16 08:28



Bookmark and Share


  Silverstripe
Kul och klurigt och med ett format anpassat till vår värld av företrädesvis korta uppmärksamhetsögonblick!
2012-04-16
  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP