Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Herr Gallimatias bleka kopior

Jag står vid perongen, betraktar betongfloran
- hör sorlet av det som gror i buken på horan.
Små fotsteg paraderar med Djävulen blid,
folkets trygga sköte estraderar utan strid.

En jargong att omfamna, jag står likt Messias
- en kopia att bleka, av Herr Gallimatias.
Med leda käkar svära, att färdas i hans vagn
där utan fördel tillstå - att man är Guds agn.

En apostrof att ge, i ditt hjärtas trymå.
En favör att bero med Herr Arnes paletå.
Att elda med aska ur Gabriels strida flod.
Att söka sitt inre krig och lida fruktans mod.




Bunden vers (Annat versmått) av Georg Möller
Läst 174 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-04-19 00:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Georg Möller
Georg Möller