Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En målvakts liv, rymmer mera än vad som syns på planen. Texten nedan skrev jag till en annan text, fast då som ingress, sedan dess har jag insett att texten nedan väl förtjänar att själv stå nedanför en ingress och få utgöra själva budskapet.


Resning i målet (En självklar såväl som sexig text)



Att frivilligt bära ett kors
och i det sin tro om
att kunna bära andra människors liv
väl och ve på sina axlar.

Det blir tungt
och träligt i längden.

Bättre då att skaka av sig
sina självpåtagna plikter
och bara bära sina bekymmer
i fickorna på rocken.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 379 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2016-06-26 23:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP