Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Igelkott & snok.


Snok snokar sig fram genom snåren.
Han börjar bli till åren.

Ingen liten fru han har hittat.
Även då han genom åren tittat.

Det prasslar fräser och hickar.
Någon en sten kickar.

En igelkott med rosett i taggen.
Hjälp det piper till i maggen.

Snok tar på sig sitt bästa flin.
Han höll på att glömma sin hatt av lin.

Igelkott ler så sött.
Även om snokens kavaj är nött.

Ger han en kärlek så stor att alla i skogen vill ha ett svar.
Igelkott böjer ner sitt huvud och blygt viskar var?

I storskogen bröllop det blev i Maj.
Snok kramar sin fru med ett aj.

Små snokkottar tumlar lekande om kring.
Snok har äntligen på fingret en ring.


Lynx © M




Bunden vers (Rim) av Lynx63 VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-21 18:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lynx63
Lynx63 VIP