Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

PÅ VÄG.

Forsens brus är som musik för trötta själar, jag önskar jag hade gälar.
Näcken spelar på sin fiol, älvorna dansar och göken gol.

Sommarens varma vindar, jag en liljekonvalj krans lindar.
Ekorrens lena svans, jag svänger runt i en dans.

Snåriga stigar slingrar sig fram, i hagen går det små ulliga lamm.
En sten har formats som en gubbe, trollet sitter på en stubbe.

Mossans gröna varma famn, fiskebåten lägger till vid hamn.
Enen håller om sig själv med grenar, barnen leker med alla renar.

I Björnens ide bor två ungar, rået i lunden gungar.
Äppelträdet står i blom, att se allt det här gör dig inte tom.



Lynx © M




Bunden vers (Rim) av Lynx63 VIP
Läst 215 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-04-22 22:20



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Visst är vår natur ljuvlig!
Tack för fina ord/ kram
2012-04-24

  mare VIP
Bra formulerat ;)
2012-04-23
  > Nästa text
< Föregående

Lynx63
Lynx63 VIP