Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bäck




Nu blommar sipporna vita

Nu blommar sipporna vita
i den skånska lövskogens bibliotek
innan bladen slår ut
och blir fullskrivna
av solens strålande skrift


Nu porlar bäcken livligt
och rinner under vägbron
till andra sidan
likt tidens ström
under nuets bro


Nu vandrar rådjuren
tillbaka till den trygga dungen
mätta sedan de i skydd
av aprilnatten sammetsmörker
ätit av åkerns spirande säd


Så fäster jag orden på pränt
några rader bara
för att kunna minnas
den tidiga aprilmorgonens
syner i gryningen




Fri vers (Fri form) av Algotezza VIP
Läst 222 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-04-25 09:27



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Algotezza
Algotezza VIP