Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Min MAMMA och PAPPA var idiotiska SVIKARE!








Hur i helvete kan man lämna bort sin ettåriga som i FEM veckor,

för att man vill åka på semester???!!!

Var är MODERSINTINKTEN ( och fadersinstinkten) och KÄRLEKEN och EMPATIN då??


Det är inte så underligt att jag varit sjuk av övergivenhet i mitt

liv... och haft separationsångest och kännt mej ensam.

 

Mamma och pappa hängav sej åt kristen framgångsteologi;

jag tror att dom led av en tragisk övertygelse att GUD kunde

ordna ALLT; alltså en gränslös slags religiositet och livssyn.

Och så var det sjukt optimistiskt 60-tal, då allt skulle vara möjligt,

och människan skulle vara god och glad och positiv, nästan en

fascistisk hållning, förödande för själen och psyket i längden.

Min så kallade pappa gick också på valium, och var slav under sina drifter.

Min så kallade mamma var underdånig och aggressionshämmad.



Fem veckor: en EVIGHET för ett så litet barn som jag var; kände jag igen

min familj när de kom tillbaka från semestern???

Och hur var det ställt med min moster och hennes man som gick med på

att ta hand om mej; lika GRÄNSLÖST där.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 235 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-04-26 16:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En grym verklighet som lämnat svåra sår. Enda vägen till läkedom är att ge ord åt det om och om igen tills smärtan viker. . .
2012-04-28

  Ljusletaren
Många kristna låter sin tro gå först. Läst om missionärer som lämnar kvar barn i Sverige för att kunna förkunna ordet utomlnads ordet som de själva tror på.

Rätt eller fel?!?!

/kram
2012-04-28

    ej medlem längre
Skrivarjaget har mod nog att ta upp det alla borde förhålla sig till!

Din text är helt ärlig och därför svår!

Tack för en ärlig "saga"
2012-04-26

  marie-helene
Smärtsam beskrivning av vad du varit med om.. Önskar dig allt
gott,att du ska få allt du innerst inne längtar efter och det vet
bara du och Gud,kram...
2012-04-26

  Heikki Hellman
Hej Johan! Fint att du kunde hosta ut denna hjärtlösa historia och du kanske frigjorde dig från ett tungt barndomsminne. Chapeau! Jag önskar dig en god fortsättning i ditt liv!
2012-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP