Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nyhetsreflektion


Kan just undra vad stadens ledning är rädda för...?

S:t Petersburg, ”Rysslands kulturhuvudstad", har tidigare setts som en symbol för öppenhet och mångfald.

I dag förknippas staden i stället med intolerans. Eller ära och redlighet.

Beroende på vem Du frågar.

Den lag mot propaganda för homosexualitet inför minderåriga som började gälla för en månad sedan förändrade över en natt levnadsförhållandena för tiotusentals invånare.

Varav många nu funderar på att flytta därifrån. Tragiskt.

Varför kan inte var och en få leva sitt eget liv?

Kan just undra vad stadens ledning är rädda för...?

En professor och en doktorand i psykolog och psykiatri skriver på New York Times debattsida att "homosexuella drifter som undertrycks på grund av skamkänslor kan ta sig uttryck som homofobi".

"Psykoanalysens grundare Sigmund Freud kallade processen reaktionsbildning – en typ av försvar mot oacceptabla känslor och impulser som innebär att dessa kan uppfattas som rakt motsatta till vad man egentligen känner."

Kan förklara varför jag själv inte känner ett uns homofobiska känslor...


http://hakans-blogg.blogspot.se/




Övriga genrer av Håkan Wiklund
Läst 151 gånger
Publicerad 2012-04-29 22:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Håkan Wiklund
Håkan Wiklund