Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Som kompensation för att skolåren kan vara fyllda av tuffa konflikter så finns det i samhället tröstepunkter utspridda med jämna mellanrum. Pixxerior, kiosker, välvilliga medmänniskor, parker, havsbad samt skogar, åkrar och vackra fjällbyar.


Något litet om livets hårda villkor






Det värsta med att födas
är själva födsloögonblicket
iakttagandet av hur verkligheten
utanför mamma tar sig ut.

Att sedan verklighetens fasor accelererar
ju äldre man blir
det är en sådan där utdragen chock
man aldrig förmå hämt sig ifrån.

Det enda som kan få den att som stilla sig
är ett litet antal upplevelser
vilka skall vara som ett stilla vårregn
komplett med sol, regnbåge och
Göteborgs gosskör sjungandes sommarvisor.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-06-16 08:48



Bookmark and Share


  Palett
En ganska vemodig text om människans levnadsvillkor där gosskörens ljusa röster för en stund kan fördriva tankarna.
2017-06-16

  limerick
Härligt reflekterande livsfilosofi
"utanför boxen". Gosskörer är inte det sämsta.
2017-06-16

  ULJO
Göteborgs gosskör sjungandes sommarvisor. En fin knorr på texten
2017-06-16

  Öknens Ros VIP
gillar. :)
2017-06-16

  Nanna X
Roligt med gosskören där på slutet, som sjunger sommarvisor i vårregnet.
2017-06-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP