Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midsommar.

Regn med kalla vindar
En midsommar krans jag lindar

Sillen och nubben i kylen står
Barnen i ring går

Igelkotten tittarut
Snart är dagen slut

Nöjda och glada vi trippar runt
Några sitter och pratar strunt

Solen tittar till slut fram
I hagen går alla lamm

Grodorna kväker en sång
Något är på gång

Glada skratt ekar i natten
Råttorna leker med katten

Den vanliga svenska midsommaren är över
Någon sitt barn söver

Daggen sveper in över ängen
Nu ligger nästan alla i sängen

Någon är på rymmen med en tjej
Det är inte min grej

Midsommardagen gryr med sol
Tuppen på vedhögen gol

Nybryggt kaffe träffar min näsa
Nu ska jag lägga mig i solstolen och läsa


Lynx © M








Bunden vers (Rim) av Lynx63 VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2012-05-04 10:12



Bookmark and Share


    Ken Cassel
Fint M? Lynx! :))
2012-05-04
  > Nästa text
< Föregående

Lynx63
Lynx63 VIP