Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sommarens ljuva upplevelse i medvetande


VÅRT MEDVETANDE

Fagra sommarblommor
som står i prunkande blom;
rhododendron, rosor, prästkragar
och blåklint.

Våra sinnesorgan ser färger
och former.

Hörsel ger vindens musik,
lukt kan ge utsökta dofter.
Smekande blomblad berör
intill huden.

En gastronomisk meny
smeker gommen.

Allt detta ger våra
sinnesorgan till
hjärnan och vårt
upplevande medvetande.

Med detta kan vi ha kontakt
med en medmänniska.

Detta medvetande kan
uppleva vårt jag
och allt runtomkring.

Medvetandet har vi med oss
när vi går över gränsen;
till en annan värld;
vårt egentliga hem!


© Bo Nilson 2012




Fri vers av Bo Nilson
Läst 135 gånger
Publicerad 2012-05-05 18:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Bo Nilson