Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evighetsmaskinen

den årliga kontrollbesiktningen
skrapar på lacken
putsar på fälgen
gör en rivstart för att avgöra
om du är man
eller kvinna

efter den årliga kontrollkonferensen
plockas varningstriangeln fram
säkerhetsbältena kopplas ihop
för att hindra att köpet
går igenom

tunneln är för trång
och bilmärket
alldeles för omöjligt

den förre ägaren viskar i förtrolig ton
det gör inget
evighetsmaskiner
växer inte på träd
de tillverkas på nytt

och på nytt....




Fri vers (Fri form) av Börje Larsson
Läst 159 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-06 16:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Börje Larsson
Börje Larsson