Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Å ena sidan.

Då jag å ena sidan är en rationell typ kan jag å andra sidan dessvärre halka på de hala trappsteg som leder ned till osäkerhetens källare och halkar jag, då går det undan. Men å andra sidan, vem halkar inte på hala trappsteg?

På den motsatta sidan, den som är till vänster om den rationella. Fungerar aldrig någonting, det är på den sidan man ligger och grubblar. Det är på den sidan man ligger och fräser. Tills man är alldeles bränd. Tills man har fastnat i teflonet och undrar om man någonsin kommer kunna vända sida.

Att leva rätt är aldrig enkelt. Det gäller dock att hitta en balans, en mitt där du kan stå stadigt, en mitt där gungningarna avtar. Där du inte ligger på den ena eller den andra sidan. Där du bara är. Jag brukar kalla det för hjärtat.




Fri vers av Smith
Läst 238 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-05-06 21:28



Bookmark and Share


  Jana
Snyggt skrivet. Det var liksom snitsigt (känner att min verbala förmåga har glidit ner för de där hala trappstegen just nu). Det är svårt att hitta den där balansen. I bästa fall blir man kanske vändstekt i alla fall.
2012-05-14

  Peter G VIP
en sann bild av hur livet kan vara för många av oss. (tror jag) jag känner igen mig.
Bra slutkläm.
Hjärtat ger balans!
2012-05-14
  > Nästa text
< Föregående

Smith