Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sent skvaller på de solkiga festerna.


party

Damspetsarnas inträdesdans trivs i röda salar, då gödda smilfinkar
svallrar om dess glömda nätter.
De sköna salongerna spatserar fram då kvällen nalkas.
Kapsejsad tonation durar bakom ekelövens bisterband, men ingen kan hålla masken.
Tillfälligt hafsverk bakom var grillad tveksamhet speglar kantigheten i dåsighetens sötma.
Den runda kulans himmel träffar mors ben i avslöjörsedda belåtenheten.
Trädrotens väsen gnager i var gren då det uppenbara ställde sig in.
Elegant tristess vrider sig moturs i skugga av den blåa förseglade krampen.
Sju trastar travar drivved i töcknens ödsliga korridorer.
Elefantgalopp sprider skräck i kaffets ytspänning en morgon då stofil
valsar dans i mormors kök.
Urgröpt pannkaka klistras i tunna samtal om de spröda kontakternas kakafoni.
Vibbens vingslag kullkastar den förväntade poängen.
De chokladdoppade smörgåsborden rodnar när visiret gapar över oförrätterna.
Pussande tonen skvalpar i trånga skor.
Tittens stund ekar i minnets labyrint för de ögon som kramade obeslutsamhetens djupa skugga.
/Tensmo




Fri vers av ingvar tensmo
Läst 200 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-05-12 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

ingvar tensmo