Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Undrar ibland hur hon är, kvinnan du lever med



Du måste ha en åsikt kring hennes tår
det är jag övertygad om
och jag undar hur du skulle beskriva
smaken från hennes ryggrad

Dagarna är pärlor
som vi trär på ett band
eller smultronens röda mot strået

Hur smeker du henne där
när du fäster bandet kring hennes hals
på kvällen innan en fest

Lägger du pärlorna med vikt mot skuldra och nyckelben
i elegans
eller knäpper du låset med vardagens kranka blekhet

Äter du så dina smultron med mjölk,
omsorgsfullt utstjälpta i mönstad tallrik
eller sliter du dem i längtan från strået
utan besinning




Fri vers av Tina-sol
Läst 142 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2012-05-17 15:19



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tina-sol
Tina-sol