Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Konsten att verka som lyssna, vara en smula insatt i ämnet men ändå åter lämna stafettpinnen till den som just lät den gå vidare, bara att de vilka försökt fatta densamma verkat som tappa målföret, precis före sprängandet av målsnöret.


Något litet om vådan av repliker




När jag träffar enstaka människor, mindre eller större sällskap och någon talar som av ren övertygelse, kommer jag stundom på mig själv med att bruka vapnet tystnad och mim.

Jag kan då se ut att le, varpå leendet kan övergå i ett som frågetecken med rynkade ögonbryn.

Därpå formas läpparna som för att yttra något, men stannar upp i just den rörelsen.

Det får ofta den talande att tycka sig förstå att på det saknar jag replik, samtidigt förmedlar läpparnas rörelse att jag tyckte mig ha något på hjärtat, blott höll inne med detta till förmån för den vilken just talat med sådan övertygelse och frenesi.

Eftersom i krig och kärlek alla medel sägs vara tillåtna, jag vill göra bruk av sådana vapen så att även i fredstid ha något att säga till om, blott jag väljer att göra det genom att tiga.


(Maj 2012)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 298 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-27 23:43



Bookmark and Share


  ULJO
Jag anser att man ska tänka efter före och har man inte något vettigt att repliker med är det bäst att låta läpparna vara förseglade.
2017-09-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP