Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag orkar inte alltid vara en upprorsman och poet (BÖN)

 

 



Jag orkar inte alltid vara en upprorsman och poet

Gud, Du som känner och älskar mej, endast Du vet...

 

Så mycket i mitt liv som jag skulle ha gjort annorlunda

Jag kan inte längre tuta och köra och hårdnackat blunda

 

Jag går på psykofarmaka som kväver och stänger mej

Men jag reser mej äntligen upp och säjer: Stopp! Nej!!

 

Jag försöker med väldigt envis skrivande egenterapi

Men jag behöver någon som ser mej och hör mitt skri

 

Jag kan inte gråta

Kan jag förlåta?

 

Har nästan inte varit ute på en vecka

Jag inser tydligt: att nu får misären räcka

 

Så Jesus min fine vän, led mej, tag min hand

För mej in i Ditt mirakelfyllda underbara land

 

Hjälp alla mina systrar och bröder som lider, som är i nöd

Led oss in i ett värdigt liv, alla vi som längtar efter vår död

 

Imorgon ska jag ta en lång promenad i skogen

Sänd mej Dina änglar, var mej trofast och trogen

 

Lär oss alla att ta emot Din Sannings och Kärleks frid

Jag vet: det är dags för en tillrättaställande och läkedoms tid.

 

I Jesu Kristi Namn - Amen




Bunden vers (Rim) av Johan Bergstjärna VIP
Läst 182 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2012-05-20 22:17



Bookmark and Share


  Dufvenberg
Härlig bön som jag sparar som bokmärke.
2012-05-23

    glasa VIP
"imorgon ska jag ta en lång promenad i skogen
sänd mej Dina änglar, var mej trofast och trogen"

nära och varma ord
som öppnar
stängda hjärtan

det var diktens titel
som drog mig
till sig

kram
och att du envist lever
så gott som du bara kan
och att du delar-med-dig-skriver
är kärlek
som banar din väg

alla spår vi lämnar
visar vägen
för någonon annan
2012-05-21

  Bibbi VIP
Amen!
2012-05-20
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP