Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

varje ord en droppe

varje ord en droppe från min hand och ut till intet
det förlorade, till dunsten, till den sorg som kommer sen
tystnaden och hur jag inte vet hur jag blev jag i detta
följer orden, det jag minns och det du sade om vem du var
jag har inte varit nära, allt var tro men mera saknad
och utanför min tillit viskas sagorna till natten
du har stannat, du har upphört, du ska alltid finnas kvar
sån är jag och när jag mumlar mina sista ord den kvällen
vill jag inte att du hör mig fast jag riktar mig till dig
men det ljuset, genom fönstret, vad det säger oss om trygghet
är förlåt




Bunden vers av Marta
Läst 415 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2012-05-20 23:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Tät, kärnfull. Så mycken substans. Jag berörs av en så levande känsla i/bakom orden. Poesi som har mening helt enkelt.
2012-09-19

  Saring
Okynnesapplåderar lite dårå.
2012-06-03

  Saring
Jag finner den i sin kompakta form svårläst - vilket känns helt rätt. När jag läser den högt är det som om essensen i orden blir förlösta.

Fastnar för "till den sorg som kommer sen". De går rakt in. Ja, allt går rakt in.

Väldigt väldigt vackert och ledsamt. En skatt.
2012-05-21
  > Nästa text
< Föregående

Marta
Marta