Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'ljug' av cris, inspirerade till kommentaren. Jag tycker det är så skönt med människor som efterlyser sanningen, hela sanningen och ingenting annat än sanningen. Det skall få mig att rannsaka mig själv, i efterhand, varje gång jag skriver en text.


Kritik på en text (779) Något litet om sanningen







Jag håller med.Jag tycker inte om att läsa
en bok om tjuverier eller mord där
författaren ljuger ihop en historia om vilka

som begått morden vilka som blev vittnen
till händelserna samt vilka de poliser var
som utredde fallen ifråga. För att en

författare skall kunna ses som trovärdig bör
den berätta enbart sanna berättelser.
Även om de då skall kunna ses som

författarens personliga sanningar.
Som poet och diktare bör man aldrig
skriva annat än sanningen, även om

det handlar om simpla kärlekshistorier
haiku eller rimmad vers.
Kriteriet på sanning kan aldrig bli för stort.




Fri vers (Prosapoesi) av lodjuret/seglare VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2012-05-23 16:58



Bookmark and Share


  LenaJohansson VIP
dikten talar ju om sanningen - med hjälp av fiktion..tycker jag
2012-05-23

  zallander
Dikt är för mig inte enbart sanningar. Det vore ju lite inramat. Dikt är ju en synonym för osanning. Lögn och förbannad dikt. Den ramar in allt även sanningar
2012-05-23
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP