Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Upp & Ner

Strimmor av hopp ljus och värme
Trådar av guld och silver som blandas
Stjärnorna tindrar mellan planeternas väg
Månens dans med solen

Liten är jag på denna jord
Bland människor osynlig jag är
Som en liten nyckelpiga
Jag flyger min väg

Kylans biter mina vingar
Jag dalar ner och jag finns inte mer
Jorden sväljer min lilla kropp
Ur marken det växer något vackert

Stor och stolt jag nu vaggar i vinden
En ek med grenar som sträcker sig mot skyn
Mina år är många och kompisar jag har
Men avverkningen är nära

Så några fler årstider jag knappast ser
Men vad gör det
Kanske jag kommer tillbaka
Som en gungstol till ett barn

Där sagor berättas
Och jag där är en gran
Minnena är många och en del svåra
Det killar i min mage

Jag blev en gunghäst
Med svart man och svans
Hoppla livet är som en saga
Ibland upp ibland ner


Sen var det inget mer



Lynx © M







Fri vers av Lynx63 VIP
Läst 209 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2012-05-23 21:18



Bookmark and Share


  Ljusletaren
Allt är levande liksom dina ord.
Bra ordat/ kram
2012-05-24
  > Nästa text
< Föregående

Lynx63
Lynx63 VIP