Chicago – You're The Inspiration
 
Till världens bästa kusin
" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Chicago – You're The Inspiration
 
Till världens bästa kusin



1987 kom och hälsade på (Jag vill hinna knulla innan jag dör i ett kärnvapenkrig)

På radion spelas
"You're the inspiration" med Chicago
och jag minns ett 80-tal



långa kusinbrev från Halmstad
som luktade kommalångtborthärifrånlängtan
och billig flickparfym från Starlet

gräsbrandsrymling
hoppafrånträddesperado
mosruttnaäpplenpåskolgårdeniregnetlukt
tittajagharenfinfinfinblåSalomonväskatittatittatittastolthet
rastlösrotlöshopplös
talpedagogsfascist
jagälskardej
jaghatardej
mellanstadiediscokärlek
bliihopmedförstagångenkänsla
blidumpadefterenveckakänsla
ensamensamensam
jagvillhinnaknullainnanjagdöriettkärnvapenkrigångest
evighetslångäntligensommarlovskänsla
evighetslångmåstegåtillskolankänsla



allt var svart och vitt

 

 

och pastellfärgat förstås.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Niclas Petersson VIP
Läst 919 gånger och applåderad av 32 personer
Publicerad 2012-05-25 11:17



Bookmark and Share


  Heléne Lundqvist
Vilken härlig nostalgisk text med en finurlig humor!!
2012-08-30

    Max Poisé
Fantastisk innovativ text Niclas. Gillar skarpt!
2012-07-17

  I am lilla my
"rastlösrotlöshopplös"

Jag älskart, en miljard känslor i "ett ord".
2012-07-16

  Yrre VIP
Känns i gen denna, va ung då med :)
2012-07-16

    ej medlem längre
1987 var har du tagit vägen nu? mkt bra!!!
2012-06-21

    emmy.lou
..och där satt den. wow!
2012-06-08

  Linda CH VIP
Oj, vad häftigt att bli påmind om hur det faktiskt var! :))
2012-06-08

  L I V
Underbart. Den här tände något i mig. Förmodligen den stora nostalgisjukan
Formspråket är både frigjort och lätt att ta till sig utan att bli banalt. Coolt Niclas
2012-06-06

    Tea Alex
Åh så underbart att läsa den här dikten!!! :)
Jag älskar nostalgi, det här var fantastiskt. Tonårstiden är så speciell. Allt är för första gången. :)
2012-05-28

    ej medlem längre
Jag älskar att känna mig nostalgisk...och det gör jag nu. Så mycket längtan och så många minnen som kom flytande nu....underbar var din text...tack för trippen!
2012-05-25

  Änglaögon
Väcker känslor av nostalgi:)
2012-05-25

  Niara
ruskigt bra!! :-) (och en del igenkännande; dom där sabla väskorna.. tror aldrig jag fick någon,men syrran hade nog en till min stora avundsjuka..)
2012-05-25

  alvan
Härlig text!
2012-05-25

  AgnesP
Gillar hela alltet:)
2012-05-25

    ej medlem längre
Ljuvlig :-)
2012-05-25

  Anya VIP
Roliga ord i en minneskavalkad.
2012-05-25

  LenaJohansson VIP
jättebra...ja man minns tillbaks
2012-05-25
  > Nästa text
< Föregående

Niclas Petersson
Niclas Petersson VIP