Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jävla jävla sjukdom.

Min första riktiga kärlek. Han med de stora krulliga håret och fräknarna på näsan. Han som jag tyckte om mer än allt annat. Han som behandlade mig som en prinsessa. Min prins.

Chansen att flytta här ifrån. Till en större stad med helt nya människor. Chansen att börja om på riktigt, och försöka göra det bättre.

Mitt självförtroende. Självförtroendet för att kunna se sig i spegeln och säga att man är bra, att man är värd någonting.

Min personlighet. Den där glada, snälla tjejen jag var. Som alltid skrattade och aldrig tyckte att något var speciellt jobbigt.

Förmågan att kunna skilja på vad som är mitt fel och vad som är andras fel. Att inte bara lägga skulden på mig själv.

Känslan att allt blir bättre. Att orka hålla humöret uppe även fast det är jobbigt. Tanken att imorgon blir en bättre dag.

Viljan att leva, att skaffa utbildning, jobb, man, hus och barn så småningom.

Allt det här har du tagit ifrån mig, jävla jävla sjukdom.




Fri vers av hellstrmjulia
Läst 255 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2012-05-28 21:13



Bookmark and Share


    ej medlem längre
man kommer väl närainpå det du beskriver. stort tack att du har modet att dela med dig!
2012-05-28

    ej medlem längre
Du planterar en massa rosor, liljor, blåklockor och till och med en smörblomma, sedan bränner nu ned allt framför mina ögon. Fast en metafor räcker inte för att beskriva hur jag känner mer än en skugga kan beskriva solen. Orden öppnar ett bottenlöst hål under mina fötter. Kanske för att det är allt jag hoppas på, och en del jag förlorat...
2012-05-28
  > Nästa text
< Föregående

hellstrmjulia