Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ett poem som beskriver dagens egoistiska självbevarande och hur blind människan är för en blick


Andras läppar rör sig

Tystnaden är jag
Andras läppar ser jag
Dom talar, ler, skrattar, gråter, andas
Andas den luft som jag precis hade tänkt dra in i mina lungor
Dom slukar mig
Säger allt snabbt och med öppen mun
Det är omöjligt att läsa deras läppar
Det talade ordet förlorar sin mening i samma stund som de spottas ut ur deras munnar

Jag säger allt med ögonen
Tyst med en blick som säger dom tusen ord som dessa människor vräker ur sig på en sekund
Men ingen lyssnar
Ingen lyssnar till mina blickar
Ingen ser
Ordflödet förhindrar dom från att se andra och kedjar dom i en grå egoism





Fri vers av Nemisis
Läst 417 gånger
Publicerad 2006-02-02 14:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nemisis
Nemisis