Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

aldrig borde ni ha fått se dagens ljus

~~~


det var hur han
den där livsförändrande morgonen
yrvaket tog ord och tankar i sin mun
som aldrig ens borde ha fötts

och

hur hon kände hela deras värld rämna
och slutgiltigt falla samman
under deras nakna ryggar
och den stund av värme
som de nyss hade delat

det var hur han
trasade sönder hennes själ,
klöste huden till slamsor
och förintade den spillra
självkänsla hon ännu hade kvar

och

hur hon ljudligt brast itu
utifrån och ända in i det innersta,
det så mjuka och ömtåliga röda

hur hennes aldrig förr sviktande tillit
sattes i ohanterlig spinn

hur hela hennes återstående jag
krampaktigt försökte mota
den iskalla fruktan som hänsynslöst
spred sig genom hennes sargade väsen

hur hon låg där och kippade efter andan
i resterna av den värld
som inte längre var hennes

och inte minst var det

hur hon djupt ärrades för livet
av de ord och tankar
som aldrig ens
borde ha fått se dagens ljus
och som för alltid skulle
dröja sig kvar
som ett tunt och kyligt dimstråk
mellan henne och hennes kärlek

den förut så varma och tillitsfulla




~~~




Övriga genrer av Markattan
Läst 526 gånger
Publicerad 2006-02-02 18:00



Bookmark and Share


    Bodil Sandberg
Ett mycket tragiskt och gripande sönderfall...i resterna av den värld som inte längre var hennes....
2006-02-02

  mysanpysan
du beskriver verkligen känslan av
att gå sönder

"hur hon ljudligt brast itu
utifrån och ända in i det innersta,
det så mjuka och ömtåliga röda"

känns och bränns!!!
2006-02-02
  > Nästa text
< Föregående

Markattan
Markattan