Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonetto venexiano II

~~~


jag längtar så starkt till staden som är vår,
till lagunen där våra hjärtan brinner,
opalgrönt vatten under broar rinner,
där vi följer våran historias spår

bakom varje hörn vilar våra minnen
från sköna strövtåg längs stensatta gränder,
stunder med ömt sammanflätade händer,
dagar fyllda av berusade sinnen

mellan husen hänger kläder på lina
från fönster orientaliska fina,
på takåsarna kuttrar duvorna rart

palatsen bildar en färgstark mosaik
i denna vår stad, blott och bart magnifik,
här, min älskade, är livet underbart




~~~




Bunden vers (Sonett) av Markattan
Läst 1069 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2008-09-29 20:34



Bookmark and Share


  Mr Lindemann VIP
Skrev jag "rim och russin"?
2008-10-18

  Mr Lindemann VIP
Ja, det var en rim och resin dikt som når ändafram då
2008-10-18

  Mikael Lövkvist
En underbar dikt till din älskade, era minnen, och er stad.
2008-09-29

    ej medlem längre
Och underbar är din
mycket målande berättade dikt
med rim och allt!
2008-09-29

  Bodil Sandberg VIP
Helt enkelt underbart ..så underbart vackert..ljuvaste romantik i den skönaste lyrik!!applåder!!
2008-09-29
  > Nästa text
< Föregående

Markattan
Markattan