Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Med lite hjälp av Lasse Lucidor


Skulle jag sörja misstaget EU

Skulle jag sörja då vore jag tokot,
ity dessa banker helt sakna vett
Runtom i världen det mesta går krokot
vakta på tiden snart EU är skrätt
De rika förlåter varandra så brokot
de som tar stryk har als ingen rätt,

Olyckan växlar ju lika med lyckan.
allt vad som fifflas ändas till sist
Liksom av tjyvar har bankerna länsats
på allt som sparats av hedervärt fölk
De som försökte att påtala rötan
trampades ner - visst är det trist

Maskstungna Bryssel ingen må sörja
allt, vad begynnes, ändas en gång.
Ty bör vi hoppas att vi få lyckan
se skräpet falla med buller och bång.
friska och krya eller med kryckan
alla skall glädjas och sjunga en sång

Väl må lyckan med olyckan strida
intill vi se, att ho vinner för oss.
Ingen må skjusshästen hårdfört berida,
förtretar du honom så sliter han loss.
Och fastän vi måstat förlusterna lida,
För liten förtrampad vi alltid ska slåss




Fri vers av 42!
Läst 158 gånger
Publicerad 2012-06-11 17:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

42!