Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om statsfinanser


Erk du! Svea du! Så ska vi ha't

Erk du! Svea du! Så skall vi ha't
(Om statsfinanserna)

Hjälp skall vi skick till fjärran länder
hoppas de hamnar i rätta händer
Tjugofem miljarder vi fixar så klart
Erk du!
Svea du!
Så ska vi ha´t!

Så vi skall vara med där dom slåss
JAS:ar och bassar det får dom från oss
Ett berg av miljarder vi fixar snart
Erk du!
Svea du!
Så ska vi ha´t!

Vår ränta på statsskuld vi måste betala.
Missar vi det, vi är på det hala!
Tretti miljarder vi fixar med fart
Erk du!
Svea du!
Så ska vi ha´t!

Som med uti EUs beryktade gäng!
Vi får jobba på. Vi säljer vår säng.
Trettifem miljarder är vår lilla part.
Erk du!
Svea du!
Så ska vi ha´t!

Och jobben dom flyttar till andra land
Sjuhundratusen får soc ta omhand -
tio miljarder till vivre och mat
Erk du!
Svea du!
Så ska vi ha't!

Alla som fuskar med bidragbeloppen
Dom ska ha stöd, häng med i galoppen.
Nog fem miljarder vi slänger i spat'
Erk du!
Svea du!
Så ska vi ha't!

Så har vi den rike som ej är nån' snäll en
som satt sina stålar på dolda ställen
Femhundra miljarder är borta, va' smart!
Erk du!
Svea du!
Så ska vi ha't!

Och tänk på de många som kommit hit
och lyfter bidrag men ej gör ett skit
Hundra miljarder en grundplåt - enbart
Erk du!
Svea du!
Så ska vi ha´t!

Typen som svartjobbar även på dagen
och lurar staten och kringgår lagen.
Hundra miljarder till sådan pirat.
Erk du!
Svea du!
Så ska vi ha´t!

Men, Svea du, Svea du, var ska vi ta´t?
Jag är för fattig och du är för lat!
Du kränger RUTan och jag diskar fat!
Svea du!
Svea du!
Var ska vi ta´t!




Fri vers av 42!
Läst 170 gånger
Publicerad 2012-07-15 19:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

42!