Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Titeln är förstås en parafras på boktitlen 'Och solen har sin gång' av Ernest Hemingway. En bok jag aktat mig noga för att läsa eller ens kasta ett getöga i trots att den står någonstans i bokhyllan hemmavid.


Om stolen har sin sång





Roger satt på kyrktaket och blåste muntrumpet när prästen kom till kyrkan den söndagen. Han hade klättrat upp helt utan hjälp av repet som satt åt kring en utskjutande del av taket sedan kvällen innan då han kommit upp den naturliga vägen för att fästa det där. Bara för att om söndagen upptäcka att det som verkat så svårt på lördagen var en ren barnlek dagen efter, varför han låtit repet hänga. Prästen såg upp mot taket för att se vad det där ljudet kom ifrån, det som lät precis som musik i hans öron. När han satt handen över ögonen för att kisa upp mot solen såg han bara en silhuett av något som kunde vara en pojke med ena benet på sidan av det blänkande svarta plåttaket. Kunde varit Roger om han bara fick en gissning. Nåja pojkar var ju ändå pojkar, tänkte mannen och förstod att det inte skulle hjälpa stort att försöka få ner honom i tid innan församlingen kom för att ta plats inne i kyrkan. Istället steg han bara fram till kyrkporten och låste upp den med en väldig nyckel av järn. Det var en mycket gammal nyckel som ännu gjorde god tjänst. Under hela den tid som gudstjänsten varade satt pojken uppflugen på taket och lekte att han var ombord på ett stort skepp och att det var just han som fått uppdraget att spana efter piratskepp från en plats högt upp i stormasten.

Om intresse finns kanske det följer en fortsättning. Dock finns ingen sådan riktigt påtänkt ännu eftersom jag just spontanskrev den här lilla saken.




Prosa (Novell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 270 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2012-06-11 20:31



Bookmark and Share


  Dufvenberg
Säg bara till när den kommer..

Jag vill gärna veta mer.
2012-06-12

  Ljusletaren
Vill läsa mera, vill läsa mera ...
/kram
2012-06-12

  Silverstripe
Ja, jag vill höra (läsa) fortsättningen!
2012-06-11

  Nanna X
jag gillade den. påminde lite om Den vita stenen av Gunnel Linde. men Hemingway liknar den ju inte alls.
2012-06-11

    Ken Cassel
Nä, jag vet inte riktigt, lodjuret

Fick mest ångest när jag började läsa de första raderna

Men det kanske bara mig som det är fel på?

Kramar

Ken
2012-06-11

    Ken Cassel
Nä, jag vet inte riktigt, lodjuret

Fick mest ångest när jag började läsa de första raderna

Men det kanske bara mig som det är fel på?

Kramar

Ken
2012-06-11
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP