Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vi ser så olika på våra rättigheter du och jag. Du har ju precis samma rätt att sitta och åka med i bussen bland de andra passagerarna på väg till jobbet, som jag har att ratta min Rolls Royce på väg till min lilla 12 miljoners jakt vid Djurgårdsbrunn.


Något litet om våra rättigheter







Du har precis samma rätt att tacka nej till att följa med mig till tandläkaren, sitta där och vänta på mig medan jag våndas, skriker i högan sky till andra väntande själar, följa mig till ett parti biljard på min bekostnad, runda av med en trerätters middag på Strand Hotell, gå med mig på bio och sedan gå din väg i natten hem till enkla tjället i Sibirien utan att ha behövt lägga ut en spänn på hela dagen ur egen börs.

Samma rätt som jag har att tacka nej till en vurre vid grillkiorren, henka med till kajen vid Karlsbergskanalen för att se på solnedgången efter en gratis promenad i det fria och avsluta med en strutglass i pressbyrån vid Karlbergs station innan du vinkar av mig vid spärrarna med ett halvt leendes löfte om att höra av dig senare i veckan.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 193 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-12 20:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP