Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(eget foto 2012)


Min far och Hamilton



Du min far
en gång var du stark
du nästan lyfte berg
andra gånger lyfte du
lättare saker -
till exempel din pipa
som du laddade
med tobak
av märket Hamilton

du till och med
drog halsbloss
och gjorde rökringar

men det där
är längesedan nu

jag minns att jag
som liten flicka önskade
att du skulle
lyfta mig
högt, högt upp i luften -
för jag ville
kikna av skratt
precis så där som jag sett
andra barn göra

du gjorde aldrig så
och jag kan
faktiskt än idag
sakna just det

tio år efter

att du slutade


dra halsbloss














Fri vers av Junitvillingen
Läst 419 gånger och applåderad av 17 personer
Utvald text
Publicerad 2012-06-14 05:47



Bookmark and Share


    Shush
En text som berör mig, fint uppbyggd till sista strofen.
2012-08-10

  Yrre VIP
Berörande och nära skrivet!
2012-08-09

  Thomas Berg
Fin text, både upplägget och dess innehåll. Jag blev rörd.
2012-08-09

  Daniel_78 VIP
En vacker text och bra spel mellan styrkan i kroppen och rökningen.

Om du skulle vilja förändra texten, med några små rader, skulle jag tänka att spela ännu mer på att rökringarna lyftes/flög/svävade upp i luften och att flickan önskade om få lyftas på samma sätt. Vilket skulle kunna binda ihop de två ännu mer.
2012-08-09

  Minkki VIP
kärvt att sakna just så...
2012-06-17

  Änglaögon
Minnen som skapar känsla!
2012-06-17

  Jan Widströmer VIP
livets gång och övergång i minnen ..
2012-06-17

  ULJO
Välkommen tillbaka kära du. Trevlig text du bjuder på.
2012-06-14

  M M Mannheim VIP
Kul med din dikt om din far som rökte pipa med Hamiltons blandning, det gjorde min far också, men ligger 55 år bakåt i tiden.
2012-06-14

    ej medlem längre
omtyckt dikt
2012-06-14

  Marja-Liisa Koski VIP
Hej!
Dikten berör starkt mitt hjärta.
Många kramar till dig!
ML
2012-06-14

    ej medlem längre
Fint fångat.
2012-06-14

    ej medlem längre
Så ömsint du skildrar er relation.. Den berörde
2012-06-14
  > Nästa text
< Föregående

Junitvillingen
Junitvillingen