Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland kan man känna sig fängslad av samhällets förväntningar och skyldigheterna man har medan rättigheterna, som alltid, kommer i andra-, tredje- eller helt enkelt i sista hand..


Gallerdraperi

Är vi gäster på ett skepp
Med dödskalleflagga,
Eller är vi helt enkelt ett begrepp
Som slumrat i svekets vagga?
Trollar ni med linsen
Eller är det bara tv-magi,
När ni omformar fakta
För att passa er regi?

Min skalle är en cell
För tanken som sägs vara fri,
Och era metoder skuggspel
På mitt gallerdraperi.
Jag väger inget längre,
Jag har svält mig själv tom,
Dom har frestat mig med kunskap
Som frätt hål genom min gom.
Så jag kryper ner i graven
För en evig natt av flykt,
Så ni kan jaga mina drömmar
Vars vingar dom ej ryckt.

Än




Fri vers av Burlin
Läst 197 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2012-06-14 12:37



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Burlin
Burlin